top of page
ASDJCK.png

MDC'25

Öğrenci Mimari Tasarım ve Fikir Yarışması

MDC, her sene farklı konularla yarışmacılara eğitim hayatlarının dışında farklı fikirleri multidisipliner bir ortamda ekip halinde tasarlatmayı amaçlayan öğrenci mimarı tasarım ve Fikir Yarışmasıdır. Bu vizyon ışığında MDC'25; Ülkemizin farklı bölgelerinde tarım, turizm ve arkeoloji gibi alanlarda faaliyet gösteren hareketli iş gücünün dönemsel ve esnek barınma ihtiyaçlarına çözüm bulunması hedeflenmektedir. Bu bağlamda, yarışmacılardan gözlemledikleri veya bizzat tanık oldukları bir sorunu ele almaları, seçtikleri yerin neden-sonuç ilişkisini ortaya koyan kapsamlı bir "anlatı" kaleme almaları ve çözüm önerilerini bu doğrultuda projelendirmeleri beklenmektedir. "Geçicilik" teması etrafında şekillenen yarışmada, katılımcıların serbestçe belirlediği "sorun" ve "yer" meselesini çok iyi tarifleyerek, bu sorunu çözmeye yönelik yaratıcı yaklaşımlar geliştirmeleri amaçlanmaktadır.

1.png
Çapa 1

Jüri Üyelerimiz

ALİ DERYA DOSTOĞLU_edited_edited_edited.

ALİ DERYA DOSTOĞLU

CANDAN ÇITAK_edited_edited_edited.jpg

CANDAN ÇITAK

CEM SORGUÇ_edited_edited_edited_edited.jpg

CEM SORGUÇ

DENİZ ASLAN_edited_edited_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

DENİZ ASLAN

Ali Derya Dostoğlu; Galatasaray Lisesi’nin ardından, Ecole Nationale Supérieure d’Architecture de Paris-Belleville’de başladığı mimarlık eğitimini, 2009 senesinde birincilikle mezun olduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tamamladı. 2011 senesinde Pratt Institute’ten program birinciliği ve yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. 2018 senesinde, İTÜ’de Mimari Tasarım programında yürüttüğü doktora çalışması kapsamında, MIT bünyesinde ziyaretçi araştırmacı olarak bulundu. Doktorasını 2024 senesinde tamamladı. 2016-2017 ve 2021 senelerinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalıştı. 2021-2023 senelerinde MSGSÜ Mimarlık Bölümü’nde Uygulama Projesi Atölyesi yürütücüsü olarak görev yaptı. Dostoğlu, 2015 senesinden beri mesleki çalışmalarına kurucu ortağı olduğu Per Se Mimarlık bünyesinde devam etmektedir. Per Se Mimarlık’ın çalışmaları çeşitli ulusal ve uluslararası mecralarda yayınlanmıştır. Ofis olarak katıldıkları, ödül aldıkları ulusal ve uluslararası mimari proje yarışmaları mevcuttur.

Candan Çıtak, 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde üniversite eğitimine başladı. 1988 yılında mimarlık lisans eğitimini bitirdi. 1999 yılında da mimarlık doktora eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “Konut Piyasasının Yapısal Analizi” başlıklı tez çalışması ile Prof.Dr. İhsan BİLGİN yürütücülüğünde gerçekleştirerek aynı üniversitede Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başladı. Doktora sonrası bir yıl University of California Los Angeles (UCLA) da visiting scholar olarak bulundu ve
araştırmalarına devam etti. Mimarlık mesleğini çeşitli boyutları ile özel ve kamu kuruluşlarında (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yatırım Planlama Müdürlüğü) yapma şansı
oldu. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde öğretim üyesi
olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Cem Sorguç, 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1987-2002 yılları arasında yarı zamanlı ve tam zamanlı olarak proje ve şantiye mimarlığı yapmıştır. 2000 yılında kurucusu olduğu CM Mimarlık bünyesinde mimarlık faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde lisans proje yürütücülüğü ile İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Mimari Yüksek Lisans Programlarında da görev almış, 2017 yılında AURA İstanbul’da proje yürütücüsü olarak çalışmıştır. Cem Sorguç, Mimarlar Odası Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödüllerinde 2014 yılında  ‘‘Yapı Dalı’’ Başarı Ödülünü, 2024  yılında ise “Yapı Dalı” Jüri Özel Ödülü'nü almıştır. Mimarlık kariyerinin yanı sıra, radyo programcılığı da yapan Cem Sorguç, ‘‘Hey! Beyoğlu’’ podcast serisiyle İstanbul, Beyoğlu ve Galata bölgelerindeki şehir, tarih, yapılar ve mimarlar hakkında programlar hazırlamaktadır.

Deniz Aslan, 1986’da İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 1989 yılında Yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Peyzaj Planlama programında, 2000 yılında doktorasını İTÜ Mimari Tasarım programında tamamladı.1989-2017 yılları arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmış, Aslan 2018 yılında Doçent ünvanı almıştır. 
2000 – 2007 yılları arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün kurulmasında ve eğitiminde önemli rol üstlendi. Bu yıllar arasında "Çağdaş Peyzaj Mimarlığı Eğitimi" üzerine denemeler ve yayınlar gerçekleştirdi. Birçok konferansta konuşmacı olarak yer aldı. Deniz Aslan’ın, yarışmalarda kazandığı ödüller, ulusal ve uluslararası yayınlanmış makale projeleri, sergi iştirakleri, workshop yürütücülükleri ve yarışma jüri üyelikleri bulunmaktadır.
DS Mimarlık’ın kurucu ortağı olan Deniz Aslan, “Mimarlık ve peyzaj mimarlığı arakesiti”nde yapmakta olduğu kuramsal ve pratik çalışmalarla mesleki yaşantısını sürdürmektedir.

KURTUL ERKMEN_edited_edited.jpg

KURTUL ERKMEN

FÜSUN ÇİZMECİ YÖREŞ_edited.jpg

FÜSUN ÇİZMECİ YÖREŞ

ÇİĞDEM POLATOĞLU SERTER_edited_edited_ed

ÇİĞDEM POLATOĞLU SERTER

Kurtul Erkmen, 1978’de İstanbul Erkek Lisesi'ni, 1983'te İDGSA Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. 1980’de Y. Mimar Şemi Erkmen  ve Y. Mimar Lemi Erkmen ile TE İnşaat Limited Şirketi’nde çalışmalarına başladı. O yıllarda  ağırlıklı olarak konut proje ve uygulamalarında deneyim kazandı. 1990'da kurucu ortağı olduğu KG Mimarlık yurtiçi ve yurtdışı projelere imza atmaktadır. 1999 da Romanya ‘da , 2007 de Kazakistan’ da kurucu ortağı olduğu KGROM ve KGERMAS şirketleri ile  Türkiye dışında Moskova, Düsseldorf, Chicago, Medine, Aşkabat, Chimgan, Semerkant, Astana, Bükreş, Bacau, Timisoara, Köstence gibi çeşitli şehirlerde projeler üretti. 2017 yılında kurucu ortağı olduğu AURA-İstanbul’da Yönetim Kurulu Başkanı, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ( İSMD ) ve İstanbul Planlama Ajansı ( İPA ) nda Yönetim Kurulu Üyesi, Serbest Mimarlar Dernekleri Federasyonu ( SMDF )nda Başkan Yardımcısı  olarak mesleki sosyal sorumluluk projelerinde çalışmaktadır. Bir dönem Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde mimari proje atölye yürütücülüğü yapan, katıldığı mimari proje yarışmalarından ödülleri ve sergilenmiş çalışmaları bulunan Erkmen, KG Mimarlık'ta meslek pratiği çalışmalarının yanı sıra, proje yarışmalarında  jüri üyelikleri, panel ve konferanslarda konuşmacı veya moderatör olarak mesleğe katkısını sürdürmektedir.

Füsun Çizmeci Yöreş, yüksek Lisans ve doktora eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. 2001 yılından beri Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyeliği yapmakta, konut piyasası, konut üretimi, konut piyasasında pazarlama alanlarında çalışmaktadır.

Prof. Dr. Çiğdem Polatoğlu Serter, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olup, kentsel tasarım, mimari tasarım, mimarlık eğitimi ve sürdürülebilirlik alanında uzmanlaşmıştır. Mimarlık eğitimine 1981 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde başlamış, yüksek lisans ve doktora derecelerini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi alanında sırasıyla 1985-1987 ve 1987-1994 yılları arasında tamamlamıştır.
Farklı ölçeklerdeki sürdürülebilirlik, katılımcılık,  tasarım konularında çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan Prof. Dr. Çiğdem Polatoğlu Serter, ayrıca mimarlık eğitimi ile çevresel uyum konularında da çeşitli projelerde yürütücü olarak görev almıştır. Prof. Dr. Çiğdem Polatoğlu Serter INTBAU Türkiye Başkanıdır.

Referanslar: MDC'23 Proje Kitabı

Proje Lideri

MDC'25 ile alakalı daha fazla bilgi edinmek için iletişime geç!

bottom of page